Kalibareng - GOTONG ROYONG .berita dengan bahasa jawa

GOTONG ROYONG .berita dengan bahasa jawa

Tlatah kalibareng setunggaling Deso engkang taseh njagi "kearifan lokal "engkang mboktekaken taseh wontenipun ROYONGAN utawi kang kasebat SAMBATAN ,salah setunggaling sambatan bungkar griyo utawi ngedekaken griyo.wonten dinteng kamis manis suryo kaping tigo wonten wulan  sapar 1441 H, wargo dusun kalibareng deso kalibareng kecamatan patean kabupaten kendal ngawontenaken SAMBATAN bungkar griyo wonten salah setungaling wargo sebat mawon griyo nipun simbah pi i .wargo nyabatipun .gegayutan kaleh dandosi Rogo kasar utawi griyo, simbah pi i .ngaturi tangi tepaleh supados sambatan ngantos belandar usuk ugi reng wonten griyonipun.kasunyatan tiang utawi tonggo tepaleh sami rawuh ugi mbiyanto nopo engkang dados keperluanipun mbah pi i.

Pancen sampun mreatosaken adat budoyo jawi engkang adi luhur puniko keranten wonten saklebeting kesibukaning pakaryang kito sedoyo kadang supe kagungan keluargo, tonggo tepaleh, sedulur utawi konco.

Dipost : 04 Oktober 2019 | Dilihat : 2558